Terugblik: Dag van de Limburgse Commissaris ’23

door 19 oktober 2023bijeenkomsten, Geen categorie

Op donderdag 12 oktober 2023 vond de Dag van de Limburgse Commissaris weer plaats. Het was opnieuw een geslaagde editie van het initiatief dat 10 jaar geleden werd geïntroduceerd. Ook dit jaar genoten we van een interessant en veelzijdig programma bij Ipanema in het Bonnefanten museum in Maastricht.

>

De opening

Dit jaar werd het evenement geopend door een van de initiatiefnemers van de Dag van de Limburgse Commissaris, Dimitry Aertssen. Dimitry is als advocaat en partner verbonden aan Thuis Partners Advocaten. Het inhoudelijke programma werd afgetrapt door Oscar Toebosch. Oscar gaf de aanwezigen een inkijkje in de resultaten van het onderzoek dat hij verrichtte naar commissarissen en toezichthouders met Board in Balance. Daarin stond centraal op welke aspecten commissarissen en toezichthouders zichzelf zouden willen verbeteren. Een frappante constatering was dat met name binnen familiebedrijven de commissarissen verbeteringsmogelijkheden zagen. Dit leverde een leuke discussie op over welke conclusies daaraan verbonden kunnen worden.

“Hij hoopt zo dat Roda JC een voorbeeldfunctie kan vervullen voor de hele regio.”

Mr. Wout Donkers is als juridisch medewerker werkzaam op de gebieden insolventierecht en ondernemingsrecht. Hij ondersteunt de curatoren van Thuis Partners bij de afwikkeling van faillissementen. 

Wout Donkers
Juridisch medewerker bij Thuis Partners

043-352 13 97

>>

Prikkelende stellingen

Vervolgens namen Mieke Olaerts (professor nationaal en vergelijkend vennootschapsrecht aan de Maastricht University) en Nico van der Peet (advocaat en partner ondernemingsrecht bij Thuis Partners Advocaten) het stokje over. Zij hielden diverse prikkelende stellingen uit de praktijk voor aan het publiek. Wat zou jij (commissaris) doen als je de partner van de CEO van een oliemaatschappij op de A12 ziet demonstreren tegen het gebruik van fossiele brandstoffen? Dit was één van de stellingen die de nodige interessante en inhoudelijke discussies opleverde.

>>>

Toezichthouder Roda JC

Tot slot vond er een diepte interview plaats met Joop Janssen, o.a. voorzitter van de Raad van Commissarissen van Roda JC Kerkrade. In het interview door Max Ruiters nam Joop Janssen ons mee in het leven van een commissaris van een betaaldvoetbalorganisatie en gaf aan welke extra dimensies dat met zich brengt. Zo vertelde Janssen dat hij geregeld spreekt met de harde kern van Roda JC, iets dat hij niet eerder had meegemaakt in zijn carrière bij grote multinationals in onder andere de Verenigde Staten. Naast de topsportprestaties zet Janssen zich op dit moment voornamelijk in voor een betere maatschappelijke gezondheid binnen Parkstad. Hij hoopt zo dat Roda JC een voorbeeldfunctie kan vervullen voor de hele regio. Met die inspirerende boodschap eindigde de commissaris van Roda JC zijn verhaal.

>>>>

De afsluiting

Na het inhoudelijke programma vond er een borrel plaats in de Torenzaal van Ipanema, waar deze editie werd afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje.

We kijken met z’n allen terug op een zeer geslaagde dag!

Mr. Wout Donkers is als juridisch medewerker werkzaam op de gebieden insolventierecht en ondernemingsrecht. Hij ondersteunt de curatoren van Thuis Partners bij de afwikkeling van faillissementen.

Wout Donkers
Juridisch medewerker bij Thuis Partners

043-352 13 97

Kennisbank

Wij delen graag onze kennis

We hebben inmiddels al meer dan 250 artikelen in onze kennisbank opgenomen. En deze stellen wij graag aan u beschikbaar!

Vacatures

Diverse organisatie hebben vacatures

Vacatures in Limburg, Brabant en Gelderland binnen private en publieke organisaties overzichtelijk gepresenteerd.

Share This