Vijf trends in toezichtland

13-12-2017 | werving & selectie | 0 Reacties

 

Aan het einde van het jaar blikken we terug op het afgelopen jaar. Massaal maken we lijstjes over de belangrijkste nieuwsfeiten en nieuwste ontwikkelingen. De lancering van dit platform WerkenAlsCommissaris.nl is voor ons een hoogtepunt van het afgelopen jaar waar we erg trots op zijn. Iedere week delen we met veel plezier actualiteiten en vacatures met u. We willen zeker niet achterblijven op het gebied van lijstjes. U krijgt van mij vijf trends onder toezichthouders:

Vijf trends onder toezichthouders:

  • Diversiteit neemt toe. Wettelijk quotum EU bedraagt 40% vrouwen in beursgenoteerde RvC’s. Nederland heeft een streefcijfer voor 30% vrouw in de RvC en RvT per 2020. Daarnaast verjongt de commissaris, er is grote behoefte aan nieuw bloed en jongere toezichthouders.
  • Toename van wettelijke maatregelen en naleving van codes. Accreditatie en toetsing van nieuwe toezichthouders neemt toe, zie de fit en proper test bij woningcorporaties.
  • Permanente educatie; vanouds al voor beroepsgroepen als advocaten en accountants, nu ook voor toezichthouders steeds belangrijker.
  • Focus verschuift van hard naar soft skills. Inlevingsvermogen, intuïtie, vertrouwen en communicatieve vaardigheden zijn belangrijker geworden dan competitief, observerend, controlerend en autoritair.
  • Kennis over de nieuwe economie. De wereld verandert snel, planningen langer dan vijf jaar vooruit zijn niet meer mogelijk. Toezicht heeft grote behoefte aan kennis van moderne technologiën en de (digitale) toepassingen daarvan.

Deze trends leiden tot een nieuwe vorm van toezicht: aanspreekbaar, open, zichtbaar en transparant. Een pro-actieve sparringpartner die reflecteert en samenwerkt. In tegenstelling tot het besloten, reactieve toezicht dat achteraf controleert op cijfers en feiten. Ook waarden als klantgerichtheid, goed werkgeverschap, duurzaamheid en integriteit zijn nu onderwerpen in het toezicht.

Volop kansen dus voor de toezichthouder 2.0 in het nieuwe jaar! Ik hoop dat dit lijstje u vast stof tot denken geeft onder de kerstboom over hoe u in dit profiel zou passen. Volgende keer zal ik ingaan op de vraag hoe u het commissariaat vindt dat bij u past. Voor nu wens ik u fijne feestdagen en een goed uiteinde!

 

Elise Lansu is al meer dan 15 jaar actief in het vinden van kandidaten voor toezichthoudende functies  en management- en directiefuncties in met name de profitsector. Daarnaast coacht zij individuele toezichthouders en organiseert zij intervisie bijeenkomsten voor (startende) toezichthouders van verschillende commissariaten.

Elise Lansu

Partner Delfin Executives

linkedin email telefoon 06 – 239 09 009

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vindt het commissariaat dat bij u past > werkenalscommissaris.nl - […] Trends in toezicht was het onderwerp van mijn laatste bijdrage van 2017. Trends die leiden tot een nieuwe vorm…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This