Toezicht nieuwe stijl rukt op! Maar hoe doe je dat?

31-10-2017 | opleidingen | 0 Reacties

Effectief toezicht houden is dé leidende visie voor de toekomst in toezichtland. Makkelijk gezegd en niemand die het er oneens mee is. Naleving behelst echter veel meer dan de simpele benoeming van de term. Dat beschreef Max Ruiters vorige week al in “Nevenfunctie en transparantie” naar aanleiding van recente ontwikkelingen bij het Stedelijk Museum in Amsterdam. Effectief toezicht houden is visie ontwikkelen op toezicht, je eigen stijl hanteren. Maar ook waarde toevoegen aan RvT en organisatie en ruimte inbouwen voor persoonlijke en teamontwikkeling. De nieuwe generatie toezichthouders ziet het uitoefenen van toezicht als een vak en niet meer als een gemakkelijke bijbaan. Ook dat is Toezicht nieuwe stijl.

Wat is Toezicht nieuwe stijl?

Wat betekent dit nu in de praktijk, wat is het verschil met de meer klassieke visie op toezicht. En wat betekent dit voor gedrag? Toezicht nieuwe stijl hanteert een open en transparante stijl en is altijd aanspreekbaar. Dit in tegenstelling tot het eerdere besloten karakter en 1x per jaar een jaarverslag. Nieuw toezicht speelt een pro-actieve rol en is gericht op samenwerking en reflectie. Met brede aandachtsgebieden waar ook IT, HR, MVO en innovatie een belangrijke rol spelen. Naast toezicht op cijfers is het nieuwe toezicht ook waardegericht, imago en uitstraling naar de omgeving en stakeholders is een belangrijk onderwerp geworden.

Op weg naar Toezicht nieuwe stijl

Afgelopen zomer organiseerden Delfin Executives voor onze relaties voor het eerst een drie-daagse basismodule over dit onderwerp. Een module bedoeld voor (aankomend) toezichthouders en bestuurders. Drie dagen theorie, heel veel businesscases uit de praktijk, uitwisseling en rollenspelen. Een gemengde groep van toezichthouders, bestuurders en aankomend toezichthouders zorgde voor veel interactie, verschillende invalshoeken, energie en lol. Met veel inzichten en werk (!) sloten we af. De vele tips en voorbeeldvragen op het gebied van HR, innovatie en ICT kunnen gelijk toegepast worden. Maar ook: wat wordt mijn profiel en toegevoegde waarde in een RvT? Of het besef dat er in eigen huis nog een slag te maken is met de RvT, alvorens zelf ergens toezichthouder te worden.

Vanwege de enthousiaste reacties en het grote animo organiseren we begin 2018 een nieuwe sessie. Meedoen? Neem contact met me op via onderstaande contactgegevens en ik stuur je alle informatie en data.

Elise Lansu is al meer dan 15 jaar actief in het vinden van kandidaten voor toezichthoudende functies  en management- en directiefuncties in met name de profitsector. Daarnaast coacht zij individuele toezichthouders en organiseert zij intervisie bijeenkomsten voor (startende) toezichthouders van verschillende commissariaten.

Elise Lansu

Partner Delfin Executives

linkedin email telefoon 06 – 239 09 009

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. De Erkende Toezichthouder > werkenalscommissaris.nl - […] Effectief toezicht houden is visie ontwikkelen op toezicht, je eigen stijl hanteren, waarde toevoegen en ruimte inbouwen voor persoonlijke…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This