NIS2 Forum voor zorgbestuurders en zorgtoezichthouders

door 18 april 2024bijeenkomsten

Als bestuurder in de zorgsector speelt u een cruciale rol bij het veiligstellen van digitale informatie – daar legt NIS2 nog meer nadruk op. De zorgsector is aangemerkt als een ‘essentiële entiteit’ wat door inbedding van de NIS2 wetgeving betekent dat er meer werk en ook een mogelijke aansprakelijkheid op uw bestuurlijke titel ontstaat.

 

Toch biedt NIS2 ook een kans. Het geeft kaders en richtlijnen om de kloof tussen informatieveiligheid en een digitaal bewuste organisatie te sluiten en zo een informatieveilige en – weerbare inrichting na te streven.

Heeft u als toezichthouder interesse in deze ontwikkeling, dan bent u van harte uitgenodigd om aan te sluiten bij het door Innervate, in samenwerking met Thuis Partners advocaten, georganiseerde NIS2 forum voor Zorgbestuurders op 28 mei 2024 om 14.30 uur in de Lumière te Maastricht. Tijdens dit forum:

  • Kunt u uw vragen kwijt aan gerenommeerde experts op het gebied van digitale veiligheid;
  • Kunt u aansluiten bij gelijkwaardige discussies met uw collega-bestuurders;
  • Leert u van elkaars best-practices;
  • Krijgt u handvatten om er direct mee aan de slag te gaan.

Kortom: strategische, kwalitatief hoogstaande kennisdeling waarna u de juiste stappen kunt zetten op het gebied van informatieveiligheid (NIS2) binnen uw organisatie.

Aanmelden kan via onderstaande button.

Nico van der Peet is advocaat sinds 2004 en gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Hierbij ligt de nadruk op risicobeheersing en conflicthantering. Hij adviseert over strategische vraagstukken en de juridische implementatie daarvan. Nico procedeert over alle conflicten die in en bij de onderneming ontstaan.

Nico van der Peet
Advocaat-partner bij Thuis Partners

043 – 352 13 97

Stel uw vraag aan Nico van der Peet

Share This