Effectief toezicht is hard werken!

19-09-2018 | governance | 0 Reacties

Effectief toezicht houden is dé leidende visie voor de toekomst in toezichtland. Makkelijk gezegd en niemand die het er mee oneens is. Naleving is echter hard werken. Effectief toezicht houden is visie ontwikkelen op toezicht, je eigen stijl hanteren, waarde toevoegen aan RvT, organisatie en ruimte inbouwen voor persoonlijke- en teamontwikkeling. De nieuwe generatie toezichthouders ziet het uitoefenen van toezicht als een vak en niet meer als een gemakkelijke bijbaan.


Wat is nieuw?

Wat betekent dit nu in de praktijk? Wat is het verschil met de meer klassieke visie op toezicht en wat betekent dit voor gedrag? Het nieuwe Toezicht hanteert een open en transparante stijl en is altijd aanspreekbaar. Dit in tegenstelling tot het eerdere besloten karakter en 1x per jaar een jaarverslag. Nieuw toezicht speelt een proactieve rol en is gericht op samenwerking en reflectie met brede aandachtsgebieden waar ook IT, HR, MVO en innovatie een belangrijke rol spelen. Naast toezicht op cijfers is het nieuwe toezicht ook waardengericht, imago en uitstraling naar de omgeving en stakeholders is een belangrijk onderwerp geworden.


Op weg naar nieuw toezicht

Afgelopen jaar organiseerden wij in samenwerking met de Erkende Toezichthouder al tweemaal een drie-daagse basismodule over dit onderwerp. Een module bedoeld voor (aankomende) toezichthouders en bestuurders. Drie dagen theorie, heel veel businesscases uit de praktijk, uitwisseling en rollenspelen. Een gemengde groep van toezichthouders, bestuurders en aankomende toezichthouders zorgde voor veel interactie, verschillende invalshoeken, energie en lol. Met veel inzichten en werk te doen(!), sloten we af: De vele tips en voorbeeldvragen op het gebied van HR, innovatie en ICT kunnen gelijk toegepast worden. Wat wordt mijn profiel en toegevoegde waarde in een RvT? Of het besef dat er in eigen huis nog een slag te maken is met de RvT, alvorens zelf ergens toezichthouder te worden.

Vanwege de enthousiaste reacties en het grote animo organiseren we dit najaar een nieuwe sessie die start op 12 oktober aanstaande. Meedoen? Neem contact met me op en ik stuur je alle informatie en data.

Elise Lansu is al meer dan 15 jaar actief in het vinden van kandidaten voor toezichthoudende functies  en management- en directiefuncties in met name de profitsector. Daarnaast coacht zij individuele toezichthouders en organiseert zij intervisie bijeenkomsten voor (startende) toezichthouders van verschillende commissariaten.

Elise Lansu
Partner Delfin Executives

linkedin email telefoon 06 – 239 09 009

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This