De Erkende Toezichthouder

10-01-2018 | werving & selectie | 1 reactie

Effectief toezicht houden is visie ontwikkelen op toezicht, je eigen stijl hanteren, waarde toevoegen en ruimte inbouwen voor persoonlijke en teamontwikkeling. De nieuwe generatie toezichthouders ziet het uitoefenen van toezicht als een vak en niet meer als een makkelijke bijbaan.

Afgelopen zomer organiseerden wij voor onze relaties voor het eerst een drie-daagse basismodule over dit onderwerp. Een module bedoeld voor (aankomend) toezichthouders en bestuurders. Drie dagen theorie, heel veel businesscases uit de praktijk, uitwisseling en rollenspelen. Een gemengde groep deelnemers van toezichthouders, bestuurders en aankomend toezichthouders zorgde voor veel interactie, verschillende invalshoeken, energie en plezier.

Vanwege de enthousiaste reacties en het grote animo organiseren we begin 2018 een nieuwe sessie.  Het programma kent een drieslag:

 • Welke impact heeft het Nieuwe Toezicht op het samenspel en het werk van de RvT/RvC in de vergaderingen
 • Welke impact heeft het Nieuwe Toezicht op het werk van de toezichthouder in contact met de omgevingen hoe zorg je voor meer verbinding?
 • Hoe zorg je ervoor dat de (zelf)evaluaties passend zijn bij jouw RvT/RvC om zo de komende jaren de juiste ontwikkeling door te maken naar Nieuw Toezicht.

De drie opleidingsdagen vinden plaats op Chateau St. Gerlach en staan gepland voor:

 • donderdag 8 februari
 • vrijdag 23 maart 2018
 • vrijdag 13 april 2018

De module wordt verzorgd door Caroline Wijntjes, oprichter en eigenaar van De Erkende Toezichthouder. Interesse om deel te nemen of eerst meer weten? Neem contact op met Elise Lansu, Delfin Executives

Elise Lansu is al meer dan 15 jaar actief in het vinden van kandidaten voor toezichthoudende functies  en management- en directiefuncties in met name de profitsector. Daarnaast coacht zij individuele toezichthouders en organiseert zij intervisie bijeenkomsten voor (startende) toezichthouders van verschillende commissariaten.

Elise Lansu

Partner Delfin Executives

linkedin email telefoon 06 – 239 09 009

1 Reactie

 1. Vivian Mengelers

  Goedenavond Elise,
  Zoals aangegeven heb ik in de basis interesse.
  Kun je me aanvullend informeren over met name de kosten, de aanmeld procedure e.d.
  Dank je.
  Fijne avond.

  Groet,

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This