Twee Leden Raad van Commissarissen

Budé Bouw + Tuin - Maastricht

>

ORGANISATIE

Budé is in 1901 als familiebedrijf begonnen in Zuid-Limburg. Al ruim 120 jaar profiteren vakmensen en doe-het-zelvers van de vertrouwde service.Budé Holding BV is franchisenemer van Intergamma en exploiteert negen Gamma- en vier Karweibouwmarkten in Limburg en Brabant, plus een GroenRijk Tuincentrum in Berg en Terblijt. Met twaalf van de veertien bouwmarkten in Zuid-Limburg zijn ze marktleider in de doe-het-zelfbranche van Zuid-Limburg.

Hans van Aerle, directeur bij Budé Bouw en Tuin vat het als volgt samen: “Al ruim 120 jaar werken wij dagelijks met passie aan een inspirerende en goed verzorgde winkel met daarin vriendelijke, goed opgeleide medewerkers, die met kwalitatief goede producten en diensten oplossingen voor elke klus kunnen aanbieden voor een zo laag mogelijke prijs. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich goed voelen en een positieve instelling hebben. Plezier en passie in wat we doen, is wat ons met elkaar verbindt. Daarom willen medewerkers graag bij ons werken en klanten graag bij ons winkelen, merken we. Het is onze overtuiging dat plezier en resultaat onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.”

>>

FUNCTIE

Vanwege de sterke groei van de organisatie, de ingezette professionaliseringsslag en de strategische keuzes die voorliggen willen we 2 nieuwe externe leden voor de RvC voordragen aan de aandeelhouders. Momenteel bestaat de Raad van Commissarissen uit 3 leden: een voorzitter en 2 leden namens de aandeelhouders. De 2 leden namens de aandeelhouders stromen gefaseerd uit.

We zijn vooral op zoek naar commissarissen die kansen zien, vooruit kunnen denken en mee willen werken aan de verdere groei van Budé Bouw en Tuin. Met andere woorden: je fungeert als klankbord, inspirator en gids richting de directie en behartigt de belangen van de aandeelhouders. Je kunt voldoende tijd vrij maken om de rol van commissaris naar behoren in vullen, bent op de hoogte van governance structuren en omarmt het principe van nieuw toezicht.

We hebben twee profielen geformuleerd op basis van de gewenste kennis, ervaring en deskundigheid die nodig is om als RvC de directeur goed te kunnen adviseren.. Meer specifiek zijn we op zoek naar een Lid met een Ondernemersprofiel en een Lid met een Juridisch Profiel . Zo bundelen we in de RvC als geheel de gewenste kennis, ervaring en deskundigheid die nodig is om de directeur goed te kunnen adviseren.

>>>

FUNCTIE EISEN

Als lid met het ondernemersprofiel neem je de volgende kenmerken en expertise mee:

  • Ervaring als ondernemer met formule management, overnames, aan- en verkoop van winkels/bedrijven c.q. ervaring met het in de markt zetten van bedrijven;
  • Een duidelijke visie op- of uitgebouwd in zijn of haar organisatie;
  • Op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van retail- of consumentenmarkt;
  • Affiniteit of ervaring met familiebedrijven.

Als lid met het juridisch profiel neem je de volgende expertise en kenmerken mee:

  • Jurist met ondernemingsrechtelijke achtergrond;
  • Ervaring met franchiseformule en -contracten;
  • Ervaring met vastgoed en huurcontracten;
  • Affiniteit of ervaring met familiebedrijven.

>>>>

REMUNERATIE & TIJDSINSPANNING

De Raad vergadert 5 keer per jaar en is tussentijds beschikbaar als klankbord. Voor de geleverde tijdsinspanning ontvangen de leden van de Raad een vergoeding.

>>>>>

INLICHTINGEN

Delfin Executives begeleidt Budé in dit wervingstraject. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Elise Lansu (06-23909009), partner bij Delfin Executives.

Voor meer informatie over Budé is eveneens te vinden op www.Budé.nl.

>>>>>>

SOLLICITEREN

Je sollicitatie in de vorm van een motivatie en je CV zien we graag vóór 9 januari 2022 tegemoet via onderstaande sollicitatiebutton.

Uw sollicitatie wordt doorgestuurd naar Delfin Executives

Persoonsgegevens

Man Vrouw
PDF, DOC, DOCX (max 20 MB)
(max 20 MB)
Toevoegen

Contactgegevens

Prive Werk
Toevoegen

Adresgegevens

Hoe vindt u het commissariaat dat bij u past?

Elise Lansu is al meer dan 15 jaar actief in het vinden van kandidaten voor toezichthoudende functies.

Ze deelt graag  4 inzichten om uw profilering scherper te krijgen. Waardoor u meer kans maakt het commissariaat te vinden dat bij u past.

Share This